PORTO KANAKI - ΠΑΧΕΙΑ ΑΜΜΟΣ - IERAPETRA


        PORTO KANAKI - ΠΑΧΕΙΑ ΑΜΜΟΣ - 




Στην Ανατολική Κρήτη στο δρόμο μεταξύ Αγιου Νικολάου και Ιεράπετρας 
( 26 km από τον Άγιο Νικόλαο και 12km από την Ιεράπετρα)  υπάρχει ενα μικρό όμορφο ψαροχώρι που λέγεται Παχεία  Άμμος. Είναι ένα ήσυχο χωριό  με 600 περίπου κατοίκους που ασχολούνται κυρίως  με την γεωργία ( ελιές ) την αλιεία και  λίγο με τον τουρισμό. Το κλίμα του χωριού 
(ζεστός χειμώνας και δροσερό καλοκαίρι) είναι πάρα πολύ καλό και αυτός είναι ένας  βασικός λόγος που πολλοί κυρίως Βοριοευρωπαίοι   το έχουν επιλέξει  σαν μόνιμη διαμονή . Αρκετοί μάλιστα έχουν αγοράσει  μόνιμες κατοικίες , άλλοι  νοικιάζουν σπίτια ή μένουν για αρκετό χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του έτους σε μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια  που υπάρχουν στην  γύρω περιοχή.
Το χωριό βρίσκεται στο κέντρο της Ανατολικής Κρήτης 
(την ποιό ξυροθερμική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου) για αυτό και μπορεί να θεωρηθεί , σαν σημείο αναφοράς απ΄οπου μπορεί κανείς  να διακτινίζεται   προκειμένου ναεπισκεφτεί αρκετές ενδιαφέρουσες περιοχές που υπάρχουν γύρω, όπως το φαράγγια. 

Αρχαιολογικές περιοχές π.χ Γουρνιά ,  Μόχλος , Αζοργιάς κ.λ.π καθώς και το Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορικού Αιγαίου 



 Στο παραλιακό μέτωπο του χωριού υπάρχει ωραία μεγάλη παραλία που ανά  περιοχές έχει ψιλή  ή   χοντρή άμμο και βότσαλο όπου ο καθένας μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του να κάνει την ηλιοθεραπεία του  και κατόπιν ναεπισκεφτεί τα καταστήματα της παραλίας και ιδιαίτεραστη ονομαστή Ταβέρνα  Πόρτο  Κανάκη οπου  ντόπιοι και ξένοι καθώς και αυτοί που  πηγαίνουν προς Σητεία , Ιεράπετρα , Αγ. Νικόλαο  και  άλλες γύρω περιοχές  σταματούν ,  για  να απολαύσουν  φρέσκο ψάρι , τοπικά παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα , τον καφέ τους  ή το ποτό τους , πάντα υπό την επίβλεψη της  ιδιοκτήτριας και υπέροχης μαγείρισσας  Κυρίας Νατάσσας.
Το Πόρτο Κανάκη διαθέτει επίσης οκτώ ενοικιαζόμενα διαμερίσματα  όπου μπορεί να διαμείνει κάποιος αν το επιθυμεί.   
Έτσι λοιπόν για την Ανατολική Κρήτη σταματάμε πάντα στην Παχεία   Άμμο και στο Πόρτο Κανάκη.
E-mail:ennatakana@gmai.com
      TEL:0030 28420 93000
ΜΟΒΙLΕ:0030 6948859231









LIVE TV SPORTS




ONLINE-TELEVISION.TV
LIVE TV SPORTS

Αρχική Σελίδα RSS Feed για IE 7,0 Προσθήκη στα αγαπημένα Μενού Συχνές ερωτήσεις Βοήθεια 
ONLINE-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  .τηλεόραση
ΚΑΝΑΛΙΑ
VIDEO  HD